Close

Δεν είστε ακόμα μέλος? Εγγραφείτε & γράψτε κριτικές

lock and key

Είσοδος στο λογαριασμό σας

Account Login

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Η νέα μπύρα που έρχεται από τα…Voreia!

Φωτογραφία για Η νέα μπύρα που έρχεται από τα…Voreia!

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε…οι Έλληνες αν αξιοποιήσουν σωστά τον πλούσιο πρωτογενή τομέα μπορούν να κάνουν πολλά και καλά! Έτσι ήρθε και η μικροζυθοποιία από τις Σέρρες «Siris MicroBrewery».

Με όπλα το μεράκι φίλων και συνεργατών home brewers (όπως δηλώνουν στο site τους) και την υποστήριξη ενός υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που πρώτη φορά μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε μικροζυθοποιείο, προσφέρουν γεύσεις γεμάτες αρώματα, δροσιά και μακρά επίγευση.

Ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2014 με μόλις 2 ετικέτες και η φήμη τους έχει εξαπλωθεί μέχρι την Κρήτη! Παράγει φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα υψηλών προδιαγραφών, με αγνά υλικά που προέρχονται από μικρή ελεγχόμενη παραγωγή.

Οι 2 ετικέτες που έχυν παράξει είναι η Voreia Pilsner και η Voreia I.P.A (India Pale Ale) και από ότι μαθαίνουμε ετοιμάζονται και για τρίτη ετικέτα.

Η Voreia Pilsner έρχεται με το χαρακτηριστικό της χρυσό χρώμα και με γεμάτο αφρό, ενώ τα αρώματά της κινούνται σε νότες εσπεριδοειδών και λουλουδιών. Χαρακτηρίζεται από μια ελαφριά πικράδα με μια πολύ ευχάριστη επίγευση. Ο αλκοολικός της βαθμός είναι στα συνηθισμένα επίπεδα (5%).

Η Voreia I.P.A (India Pale Ale) είναι μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα κατηγορία. Περιέχει 3 είδη βύνης και κατακλύζεται από αρώματα εσπεριδοειδών και κωνοφόρων. Το χρώμα της είναι ελαφρά σκούρο και η γεύση της γλυκόπικρη με νότες καραμέλας. Ελαφρώς πιο βαριά από την pilsner με το αλκοόλ της να φτάνει το 7%.

Για εκτενέστερη αναφορά στις ελληνικές μπύρες ανατρέξτε :http://www.athensmenu.gr/blog/ellinikes-mpures

Και καλό δρόσισμα...

Για να διαβάσεις πρώτος τα άρθρα της μις γιαμι και να εκφράσεις απορίες, να ανταλλάξεις απόψεις και να σχολιάσεις κάνε like στην σελίδα της μις γιαμι στο facebook

μπύρα,σέρρες,Voreia

«Επιστροφή στην κατηγορία Μις Γιάμι