Close

Δεν είστε ακόμα μέλος? Εγγραφείτε & γράψτε κριτικές

lock and key

Είσοδος στο λογαριασμό σας

Account Login

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Πρόσφατες Κριτικές

 < 1 2 3 4 >  Τελευταία

Βαθμ/για3.17
blog post image

ΔΙΠΟΡΤΟ (ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ)Βαθμολογία εστιατορίου ΔΙΠΟΡΤΟ (ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ)

Σωκράτους 9 & Θεάτρου, 10552, Aθήνα - Κέντρο

Φωτογραφία μέλους 4036

astrind
1 κριτικές

23 Φεβρουαρίου, 2017 10:13:36

ΤΟ ΔΙΠΟΡΤΟ

Σάββατο 14/01/2017. Υπέρλαμπρος ήλιος και αρκετά ζεστή η ατμόσφαιρα σχετικά με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λόγω χιονιά, τις προηγούμενες ημέρες.
Ευκαιρία βρήκαμε να βγούμε με τον φίλο μου για ψώνια στο κέντρο της αθήνας.
Η ώρα πέρασε ευχάριστα και κατά τις 13:00 μ.μ. Πεινασμένοι αναρωτιόμασταν που θα καταλήξουμε για φαγητό να κορέσουμε την πείνα μας.
Σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας σε μια υπόγεια ταβέρνα (κυριολεκτικά κάτω από την γη), που βρίσκεται πίσω από την λαχαναγορά της βαρβακείου και στην οποία όσες φορές βρεθήκαμε στην περιοχή και προσπαθήσαμε να βρούμε τραπέζι στάθηκε αδύνατον.
Δεν λένε ο επιμένων νικά; Ε, αυτή την φορά ένα και μοναδικό τραπέζι φλερτάριζε μαζί μας ακριβώς δίπλα στο τελείωμα των σκαλοπατιών. Κοιταζόμασταν και δεν το πιστεύαμε. Δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά. Κατεβήκαμε τα μπόλικα σκαλοπάτια (καμιά δεκαριά) της καταπακτής-πόρτας προσέχοντας μην τσακίσουμε τα κρανία μας στο πολύ χαμηλό ταβάνι και αράξαμε φτύνοντας στον κόρφο μας για την τύχη μας γιατί οι τρεις παρέες που κατέβηκαν ακριβώς μετά από εμάς, ξανανέβηκαν εντελώς δυσαρεστημένες τον ανήφορο μιας και όλα τα τραπέζια ήταν ασφυκτικά κατειλημμένα.
Ο χώρος, ειδυλλιακός, σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’50 με τον Ορέστη Μακρή.
Μια μακρόστενη σάλα, παστρικιά και τακτοποιημένη, με φθαρμένο πάτωμα, ασβεστωμένους τοίχους, τραπέζια που δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα δέκα.
Δίπλα από τις σκάλες, μια λιλιπούτεια κουζίνα όπου ετοιμάζονται τα φαγητά. Μπροστά της, ένα τσιμεντένιο ασβεστωμένο ορθογώνιο αυτοσχέδιο τραπέζι, το οποίο επάνω του φιλοξενεί μια γυάλινη βιτρίνα μέσα στην οποία υπάρχουν στοίβες με πιάτα.
Σύρριζα ένα ξύλινο ντουλάπι με μαρμάρινη βάση, όπου μάλλον κόβεται το ψωμί. Στο βάθος ένα δωματιάκι που κατά το ήμισυ κρύβεται από μια κουρτίνα με ένα ψυγείο, ένα νεροχύτη με ντουλάπια πάνω και κάτω από αυτόν. Δεξιά από αυτό μια διπλή σειρά από τεράστια βαρέλια (13) κατά μήκος όλου του τοίχου.
Μια δεύτερη είσοδος – έξοδος, στο τέλος και δεξιά αυτών των βαρελιών, με ένα παμπάλαιο δίπορτο ψυγείο και έναν μαρμάρινο νεροχύτη στα ριζά των σκαλοπατιών.
Σε λίγα λεπτά ένας νεαρός σερβιτόρος πλησίασε στο τραπέζι μας. Δύο λαδόκολλες ενωμένες στρώθηκαν γρήγορα και έπαιξαν το ρόλο του τραπεζομάνδηλου με αντίστοιχα μικρά ορθογώνια κομμάτια από το ίδιο υλικό, τις χαρτοπετσέτες.
Στην συνέχεια δύο ποτήρια και ένα κατρούτσο με λευκό κρασί (κατευθείαν από το βαρέλι), πριν προλάβουμε να ανοίξουμε το στόμα μας (για την επιλογή χρώματος) και η αναγγελία των πιάτων της ημέρας. Ρεβίθια, φασολάδα, φάβα, ψάρια, χόρτα, σαλάτα.
Παραγγείλαμε:
1 ρεβίθια 5€
1 χόρτα (φύλλα και βλαστάρια παντζαριού) 5€,
1 ψάρια (σαρδέλες ψητές) 7€,
Ψωμί (τρεις φέτες) 2€,
1 κατρούτσο με λευκό κρασί 3€ (προηγήθηκε της παραγγελίας).
Σε ελάχιστο χρόνο κατέφθασαν τα φαγητά μαζί με την απόδειξη 22€.
Τα ρεβίθια πολύ νόστιμα, χυλωμένα τα χόρτα τίποτα το εξαιρετικό, πανάκριβα τα παντζαρόφυλλα. Τα ψαράκια αρκετά συμπαθητικά. Το κρασί άριστο. Το ψωμί λίγο, αλλά φρέσκο και τραγανό.
Αν και μας φάνηκε εξωφρενικό το ποσό στη απόδειξη, επειδή δεν είχαμε χορτάσει αρκετά παραγγείλαμε επιπλέον:
1 φασολάδα,
1 κρασί,
Ψωμί.
Άλλωστε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
Η φασολάδα για μένα αδιάφορη (νερουλή), στον φίλο μου άρεσε πολύ.
Όταν ζητήσαμε να πληρώσουμε αντί του σερβιτόρου εμφανίστηκε ένας ασπρομάλλης, καλοσυνάτος, ευγενέστατος κύριος με μουστάκι και κάτασπρη ρόμπα εργασίας. Μας ρώτησε τι πήραμε και του έδειξα την απόδειξη, να την συμβουλευτεί ως αρχή και στην συνέχεια να αναφέρω και την υπόλοιπη παραγγελία.
Που να βλέπω κυρία μου είπε, πες τα μου εσύ. Του απαρίθμησα τα πιάτα και κάθε τόσο αναφωνούσε πες, πες εσύ με συμφέρει εμένα και στην συνέχεια, αμάν ρε παιδιά πόσο φάγατε, την υγειά σας να έχετε.
Η κατακλείδα; 30€
Μόνο για την εμπειρία, την εμμονή να καταφέρουμε να παρεισφρήσουμε στο χώρο, την ευγένεια και την γρήγορη εξυπηρέτηση θα δικαιολογήσω την τιμή.
Αντικειμενικά, για δυο πιάτα με ταπεινά όσπρια, μια παντζαρόφυλλα με υπόλευκη υδαρή ουσία που τα περιέβαλε και μια σαρδέλες, άντε και το κρασί 30€;
Νομίζω κατά την ταπεινή μου άποψη, αφύσικα ακριβά.

Η βαθμολογία μου είναι blog post image (3.17) αστέρια.

Σχολιάστε αυτήν την κριτική

Βαθμ/για3.5
blog post image

ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΟΙ)Βαθμολογία εστιατορίου ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΟΙ)

28ης Οκτωβρίου 48, 16452, Αργυρούπολη

Φωτογραφία μέλους 969

th
78 κριτικές

29 Ιανουαρίου, 2017 03:30:42

Μέτριο σουβλατζίδικο η εξυπηρέτηση καλή το περιβάλλον αδιάφορο. Είχαμε κάτσει έξω οπότε είχε βαβούρα από τον δρόμο. Τα φαγητά τα φερανε σχετικά σύντομα για το λογαριασμό περιμέναμε πολύ ώρα αλλά γινόταν και χαμός ήταν σάββατο. Εντάξει ένα μέτριο σουβλατζίδικο έχω φάει και καλύτερα. Πήγα από περιέργεια για να δω γιατί γίνεται χαμός ,αλλά δεν είναι και τίποτα τρελό, ένα τίμιο σουβλατζίδικο είναι

Η βαθμολογία μου είναι blog post image (2.67) αστέρια.

Σχολιάστε αυτήν την κριτική

Βαθμ/για4.35
blog post image

ΒΑΡΟΥΛΚΟ (ΤΟ)Βαθμολογία εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ (ΤΟ)

Δεληγιώργη 14, 18533, Πειραιάς

Φωτογραφία μέλους 969

th
78 κριτικές

29 Ιανουαρίου, 2017 03:05:21

Ότι και να πω είναι λίγο .Εκπληκτικό φαγητό είχαμε πάρει το μενού των 6 πιάτων Λιγκουίνι με γαρίδες, μύδια, μανιτάρια portobello και sour cream ένα από τα πιο ωραία πιάτα ωραίο περιβάλλον ο Κυρίως Λαζάρου Φιλόξενος και προσιτός μιλούσε με όλους . ΟΙ τιμές του ..εντάξει στο Βαρούλκο πάτε μην περιμένετε κάτι φθηνό. Αξίζει σίγουρα να ξαναπάς ..αν αντέχεις.

Η βαθμολογία μου είναι blog post image (3.92) αστέρια.

Σχολιάστε αυτήν την κριτική

Βαθμ/για2.83
blog post image

ΡΕΜΑΤΙΑ (Η)Βαθμολογία εστιατορίου ΡΕΜΑΤΙΑ (Η)

Μενελάου 2, 16345, Ηλιούπολη

Φωτογραφία μέλους 969

th
78 κριτικές

29 Ιανουαρίου, 2017 02:51:57

Για το καλοκαίρι που βγάζει τραπέζια απέναντι στο ρέμα ειναι καλό. Έχει συμπαθητικούς μεζέδες μέτριο κρασάκι και καλή εξυπηρέτηση , οι τιμές του θέλουν λίγο προσοχή και το περιβάλλον πρέπει να το ανακαινίσουν κάποια στιγμή είναι πολλά χρόνια έτσι, καλό θα είναι να κάνουν μια αλλαγή. Γενικά δεν τρελάθηκα.

Η βαθμολογία μου είναι blog post image (2.33) αστέρια.

Σχολιάστε αυτήν την κριτική

Βαθμ/για3.39
blog post image

ΕΚΑΤΟΒαθμολογία εστιατορίου ΕΚΑΤΟ

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 100, 16346, Ηλιούπολη

Φωτογραφία μέλους 969

th
78 κριτικές

29 Ιανουαρίου, 2017 02:47:11

Σε γενικές γραμμές είναι ένα καλό μαγαζάκι με καλές γεύσεις ωραιο κεμπάπ και όμορφα ορεκτικά , το σέρβις είναι λίγο αργό αλλά από ότι είδα ήταν μόνο δυο άτομα στο μαγαζί(ήταν και μεσημέρι καθημερινής όταν πήγαμε). Επειδή μένω κοντά υπάρχουν φόρες που περνάς και είναι γεμάτο.. Οπότε κάτι γίνεται. Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι πιο καλές το περιβάλλον μέτριο. Θα ξαναπήγαινα να δοκιμάσω και άλλους μεζέδες.

Η βαθμολογία μου είναι blog post image (3.25) αστέρια.

Σχολιάστε αυτήν την κριτική

 < 1 2 3 4 >  Τελευταία